Σίσκος Γιώργος

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Ο Γεώργιος Σίσκος είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παίρνοντας ειδίκευση  στην “Προσαρμοσμένη Φυσική Δραστηριότητα” και ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ακόμη, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και παρακολούθησε το εννεάμηνης διαρκείας  επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Σχολική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια σχετικά με την Φυσική Αγωγή ενώ έχει λάβει πιστοποίηση από την παρακολούθηση του βασικού και αναγνωρισμένου από το Συμβούλιο της ERC της ΕΕ σεμιναρίου πρώτων βοηθειών (BLS).

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός φυσικής  στην ομάδα ποδοσφαίρου F.C Serres στην Γ’ Εθνική κατηγορία αλλά και ως  ποδοσφαιριστής ερασιτεχνικών σωματείων. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ). Μάλιστα, έχει ασχοληθεί με την θεραπευτική κολύμβηση, στοχεύοντας στην εκμάθηση εκ μέρους των Ατόμων με αναπηρία απλών και συνθετών δεξιοτήτων.

Από το τρέχον διδακτικό έτος 2021 -2022 εργάζεται ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής στο Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΕΡΓΩ .  Στα κύρια καθήκοντα του συμπεριλαμβάνονται, αφενός, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων σωματικής – κινητικής ανάπτυξης -εξατομικευμένων και ομαδικών – , που στοχεύουν αφενός, στην ισόρροπη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών, ψυχικών και πνευματικών δυνάμεων των φιλοξενούμενων στη δομή ατόμων, αφετέρου, στην προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης.