Καρβούνη Μαρία

Λογοθεραπεύτρια

Η  Μαρία Καρβούνη είναι λογοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το τμήμα «St. Kliment Ohridski» του Sofia University και, μετά το πέρας της πενταετούς της φοίτησης,  της απονεμήθηκε τίτλος σπουδών επιπέδου MASTER Ειδικής Λογοθεραπεύτριας (μεταπτυχιακές σπουδές). Είναι Ειδική Εκπαιδεύτρια με εξειδίκευση σε παιδιά με προβλήματα ακοής και  μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον αντικείμενο εργασίας, αφού τα τελευταία είκοσι πέντε έτη, διατηρεί ιδιωτικό κέντρο Μάθησης και Λογοθεραπείας, στο οποίο παρέχει τις θεραπευτικές της υπηρεσίες σε άτομα με: Αρθρωτικές Διαταραχές, Φωνολογικές Διαταραχές, Δυσαρθρία, Διαταραχές στη Ροή της Ομιλίας (Τραυλισμός, Ταχυλαλία) , Ειδική Γλωσσική Διαταραχή, Γλωσσικές Δυσκολίες οφειλόμενες σε Νοητική Υστέρηση, Βαρηκοΐα – Κώφωση , Διαταραχές χρήσης της γλώσσας- Πραγματολογικές Διαταραχές, Κρανιοπροσωπικές Ανωμαλίες, Νευρογενείς Διαταραχές και Σύνδρομα, Εγκεφαλικά επεισόδια – Αφασίες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Πρόσφατα, ξεκίνησε να εργάζεται ως Λογοθεραπεύτρια στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων και Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΕΡΓΩ. Στα κύρια καθήκοντα της συμπεριλαμβάνονται, αφενός,  η αξιολόγηση των σταδίων γλωσσικής αντίληψης και ομιλίας των φιλοξενούμενων στο Κέντρο ατόμων με αναπηρία και ο αντίστοιχος καθορισμός των στόχων αποκατάστασης των τελευταίων μέσω σκόπιμων δραστηριοτήτων, αφετέρου, η εκπόνηση και η εφαρμογή ειδικού εξατομικευμένου προγράμματος θεραπευτικής παρέμβασης – λογοθεραπείας.