Ιατροπούλου Γιώτα

Φυσικοθεραπεύτρια

Η  Γιώτα Ιατροπούλου είναι φυσικοθεραπεύτρια και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Λαμίας και έλαβε εξειδίκευση στην ιδιοδεκτική νεύρο – μυϊκή διευκόλυνση (PNF). Επίσης, έχει λάβει πιστοποίηση από την παρακολούθηση του βασικού και  αναγνωρισμένου από το Συμβούλιο της ERC της ΕΕ σεμιναρίου πρώτων βοηθειών (BLS).

Εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια σε παιδιατρικό – αναπτυξιακό κέντρο παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε βρέφη και παιδιά αλλά και στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αναβίωση». Ακόμη, εργάστηκε ως συνοδός ατόμων με αναπηρία στα κατασκηνωτικά προγράμματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων  με Αναπηρία.

Τον τελευταίο χρόνο, εργάζεται ως φυσικοθεραπεύτρια στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΕΡΓΩ. Στις κύριες αρμοδιότητες της συγκαταλέγονται, αφενός, η αξιολόγηση των κινητικών  ικανοτήτων και των αναγκών των φιλοξενούμενων ατόμων με αναπηρία, αφετέρου,  η από κοινού με την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής και την εργοθεραπεύτρια υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας και ψυχοκινητικής ανάπτυξης αλλά και κατάλληλων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων αντιμετώπισης κινητικών δυσκολιών.