Γεωργιάδου Φωτεινή

Διευθύντρια ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΕΡΓΩ - Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

Η Φωτεινή Γεωργιάδου είναι φιλόλογος με ειδίκευση στην Παιδαγωγική.  Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας εξειδίκευση στην Παιδαγωγική και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της «Ειδικής Αγωγής» στο Πανεπιστήμιο Frederick.

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια σχετικά με την Παιδαγωγική, την Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου, τη Διδακτική Μεθοδολογία και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΔΑΦ, ΔΕΠΥ, Οικογένεια Ατόμων με Αναπήρία, Συνεργασία Οικογένειας και Ειδικού Προσωπικού). Επίσης, έχει λάβει πιστοποίηση από την παρακολούθηση του βασικού και  αναγνωρισμένου από το Συμβούλιο της ERC της ΕΕ σεμιναρίου πρώτων βοηθειών (BLS).

Εργάστηκε ως καθηγήτρια φιλολογικών μαθημάτων σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και παρείχε ιδιωτική παράλληλη στήριξη σε παιδιά / μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (ΔΕΠΥ, Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, Δυσαναγνωσία)

Τα τελευταία χρόνια, ασκεί τα καθήκοντα της διευθύντριας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΕΡΓΩ έχοντας την αποκλειστική ευθύνη για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του. Στις πολλαπλές αρμοδιότητες της συγκαταλέγονται ο συντονισμός του επιστημονικού προσωπικού για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης, η από κοινού με το επιστημονικό προσωπικό κατάρτιση του εξατομικευμένου και ομαδικού εκπαιδευτικού προγράμματος σπουδών,  η επικοινωνία και η συνεργασία με τους γονείς / κηδεμόνες των φιλοξενούμενων στο Κέντρο ατόμων με αναπηρία, η αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.